Pora przedstawić wam najstarszą, angielską markę herbaty. Mowa oczywiście o herbacie Twinings, istniejącej od niemal 300 lat. Została ona założona w Londynie w 1706 roku przez Thomasa Twiningsa.
Twinings opracował najpopularniejsze kupaże herbat, które są obecnie produkowane przez wiele koncernów herbacianych (Earl Grey, English Breakfast, Prince of Wales).
W 2011 roku firma Twinings przeniosła część produkcji do Chin oraz Polski.
Herbaty produkowane przez tę firmę:
Herbaty produkowane przez tę firmę:
Twining Earl Grey Tea
Cejlońska herbata aromatyzowana olejkiem bergamotowym. Jej nazwa pochodzi do nazwiska hrabiego Greya, który recepturę tej mieszanki przekazał firmie Twining’s.
Darjeeling Tea
Uprawiana na obszarze północnych Indii w prowincji Darjeeling uchodzi za najszlachetniejszy gatunek herbaty. Charakteryzuje się wyrafinowanym, lekko cierpkim smakiem, bogatym aromatem i jasnozłotą barwą po zaparzeniu.
English Breakfast
Bogata i aromatyczna mieszanka łamanych herbat indyjskich i cejlońskich. Najlepsza do picia rano. Można dodawać mleko, śmietankę i cukier.
Irish Breakfast
Mieszanka drobnoliściastych herbat o intensywnym aromacie i ciemnym kolorze naparu. Polecana do picia rano.
Lady Grey
Mieszanka wschodnich herbat z dodatkiem kawałków pomarańczy i skórki cytryny, lekko aromatyzowana bergamotką. Klasyczna, delikatna, idealna na popołudnie lub wczesny wieczór.
Prince of Wales
Czarna herbata z gatunku Keemun, z domieszką oolong, o delikatnym, lekko słodkawym smaku i specyficznym zapachu. Nadaje się do picia po południu, w zależności od upodobań z mlekiem lub bez.
Cejlońska herbata aromatyzowana olejkiem bergamotowym. Jej nazwa pochodzi do nazwiska hrabiego Greya, który recepturę tej mieszanki przekazał firmie Twining’s.
Darjeeling Tea
Uprawiana na obszarze północnych Indii w prowincji Darjeeling uchodzi za najszlachetniejszy gatunek herbaty. Charakteryzuje się wyrafinowanym, lekko cierpkim smakiem, bogatym aromatem i jasnozłotą barwą po zaparzeniu.
English Breakfast
Bogata i aromatyczna mieszanka łamanych herbat indyjskich i cejlońskich. Najlepsza do picia rano. Można dodawać mleko, śmietankę i cukier.
Irish Breakfast
Mieszanka drobnoliściastych herbat o intensywnym aromacie i ciemnym kolorze naparu. Polecana do picia rano.
Lady Grey
Mieszanka wschodnich herbat z dodatkiem kawałków pomarańczy i skórki cytryny, lekko aromatyzowana bergamotką. Klasyczna, delikatna, idealna na popołudnie lub wczesny wieczór.
Prince of Wales
Czarna herbata z gatunku Keemun, z domieszką oolong, o delikatnym, lekko słodkawym smaku i specyficznym zapachu. Nadaje się do picia po południu, w zależności od upodobań z mlekiem lub bez.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz